Lean-periaatteita ja -työkaluja hyödyntämällä kasvatat asiakasarvoa, tehostat toimintaa sekä edistät jatkuvan parantamisen kulttuuria. Tavoitteena on vahvistaa organisaation omia kyvykkyyksiä pysyvän muutoksen mahdollistamiseksi.

Mitä tehdä, kun yrityksesi toiminnassa jokin hiertää, mutta ei ole aivan selvää, mikä ongelman taustalla on ja mitä sille pitäisi tehdä? Jokin prosessi ei suju niin kuin pitäisi ja se heijastuu ehkä jopa asiakaspalautteisiin. Yrityksen asiantuntijat ovat kiinni päivittäisissä tehtävissään, eikä heille tunnu olevan aikaa ja mahdollisuuksia selvittää asiaa, koska on epäselvää, mistä kannattaisi edes aloittaa. Mikä siis neuvoksi?

Yksi mahdollisuus lähestyä ongelmaa on toteuttaa Kaizen-pikaparannusprojekti. Kaizen on japania ja suomeksi käännettynä se tarkoittaa muutosta parempaan tai jatkuvaa parantamista. Kaizen on nopea ja strukturoitu parannusprojekti, jonka tavoitteena on rajatun prosessin nopea tehostaminen   hyödyntäen Lean-periaatteita ja -työkaluja. Kaizen-pikaparannusprojektin toteutusta tukevat selkeästi määritetyt vaiheet.

Kaizenin 6 vaihetta.

Kaizen-pikaparannusprojekti sopii tilanteeseen, jossa muutosta tarvitaan juuri nyt; jokin ongelma hiertää ja se pitää saada rajattua ja ratkaistua. Kaizenin lopputulemana syntyy käsitys organisaation toiminnan tai prosessin nykytilasta, tavoitetila kuvattuna sekä selkeät askelmerkit siihen, mitä ongelma-alueen korjaamiseksi on tehtävä. 

Kiinnostuitko?

Tarvitsetko tukea yrityksesi toimintahaasteen juurisyyn selvittämiseen tai prosessin ongelma-alueen ratkaisuun? Verona Consultingilla on laaja kokemus liiketoiminnan ja prosessien kehittämisestä Lean-menetelmin ja työkaluin useilta eri toimialoilta.

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!

Katriina Kalavainen

Executive Consultant

+358 50 525 0552

Tutustu myös muihin aihealueen blogeihin:

MUUTOKSEN LÄPIVIENNIN VARMISTAMINEN

Me uskomme, että jatkuvaan oppimiseen perustuva kulttuuri ja ketterä johtaminen ovat avaintekijöitä yritysten menestyksessä ja mitattavien tulosten saavuttamisessa nopeasti muuttuvassa ja dynaamisessa liiketoimintaympäristössä. Tarjoamme asiakkaillemme käytännönläheistä ja yhteistyöhön perustuvaa tukea muutosohjelmien ja kulttuurin johtamisen muodossa.