YRITTÄJÄN TÄRKEÄT PAPERIT

Mitä yrityksellesi tapahtuisi, jos menettäisit yllättäen toimintakykysi? Entä, jos kohtaisit äkillisen kuolemantapauksen tai kävisit läpi avioeron? Häiriöttömän liiketoiminnan jatkumisen varmistaminen näissä vaikeissa tilanteissa on mahdollista, kunhan oikeat toimenpiteet tehdään ajoissa. Käsittelemme kolmessa seuraavassa blogikirjoituksessamme yrittäjän tärkeitä asiakirjoja, joilla varmistetaan liiketoiminnan jatkuminen ja yrittäjän tahdon toteutuminen vaikeissakin tilanteissa:

Edunvalvontavaltuutus – turvaa tulevaisuuteen

Edunvalvontavaltuutus on tavallista valtakirjaa vahvempi valtakirja, joka tulee voimaan vain, jos valtuuttaja tulee kykenemättömäksi hoitamaan omia asioitaan. 

Edunvalvontavaltuutuksella päätät itse, kuka asioitasi hoitaa ja millä tavalla, jos et itse pysty. Valtuutuksen laatimalla säilytät siis mahdollisimman paljon päätösvaltaa asioittesi hoidosta itselläsi.

Testamentilla selkeyttä tulevaisuuteen

Testamentti ei ole pelkästään varautumista odottamattomiin tilanteisiin, vaan kiinteä osa kokonaisvaltaista liiketoimintasuunnitelmaa. Testamentilla varmistat yrityksen toiminnan jatkuvuuden taikka hallitun alasajon. Samalla suojaat perhettäsi vaikeassa tilanteessa.

Usein saatetaan ajatella, että testamentilla määrätään vain omaisuuden jakautumista perillisten kesken. Testamentilla voidaan kuitenkin vaikuttaa omaisuuden jakautumisen lisäksi muun muassa yrityksen toiminnan jatkumiseen ja veroseuraamuksiin.

Avioehtosopimus omaisuuden suojana

Maksat todennäköisesti kotivakuutuksesta, vaikka et suunnittele kotisi tuhoutuvan tulipalossa. Avioehtosopimus on kuin vakuutus, joka turvaa omaisuuttasi ikävän tapahtuman sattuessa. Pahimmassa tapauksessa avioero voi edellyttää yrityksen liiketoiminnan lopettamista ja omaisuuden realisointia.

Avioehtosopimus ei vaikuta puolisoiden omaisuuteen avioliiton aikana. Avioehtosopimusta käytetään vasta avioliiton päättyessä.

Yrittäjän henkilökohtaisista asiakirjoista huolehtiminen on yhtä tärkeää kuin pitää yrityksen yhtiöoikeudelliset asiakirjat ajan tasalla. Me Veronalla huolehdimme paitsi yritysten asioista myös siitä, että omistajilla ja heidän perheellään on kaikki kunnossa – kaikissa tilanteissa. Ole siis yhteydessä, niin kartoitetaan tilanteenne yhdessä.

Ota yhteyttä

No employees found