Vain 0,4% yrityksistä onnistuu skaalaamaan liiketoimintansa. Me Verona Growthilla haluamme nostaa tätä lukua ja olemme mukana luomassa kasvuohjelmaa skaalautumisvaiheen yrityksille pohjoismaisten kumppaneiden kanssa. Ensimmäinen kasvuohjelma starttaa ensi syksynä ja haku ohjelmaan on auki.


Vuoden mittainen Nordic ScaleUp Academy -ohjelma koostuu kuukausittaisista workshopeista, henkilökohtaisesta mentoroinnista sekä pohjoismaisen verkoston vertaistuesta. Suomalaisia mentoreita ohjelmaan on varmistunut tähän mennessä Tero Ojanperä (Silo.ai), Maija Itkonen (Gold&Green), Aape Pohjavirta (Funzi), Mari Luukkainen (Icebreaker.vc), Mikko Koskinen (Kyrö Distillery) ja Mikko Suonenlahti (sijoittaja). Ohjelmassa on mukana mentoreita myös muista pohjoismaista. Tällä hetkellä ruotsalaisista mentoreista mukana ovat Pär-Jörgen Pärson (Northzone, Spotify), Aurore Belfrage (enkelisijoittaja) ja Anders Wahlquist (B-Reel).

Ohjelman ovat luoneet ja sitä vetävät kokeneet yrittäjät, joilla on vahvaa osaamista liiketoiminnan skaalaamisesta käytännössä. Ohjelmassa käydään läpi kaikki kriittiset askeleet yrityksen kasvupolulla ja varmistetaan, että ohjelman opit jäävät pysyviksi toimintamallleiksi yrityksissä.

Nordic ScaleUp Academy on luotu Nordic Innovationin tuella ja muita pohjoismaisia kumppaneita ovat Di ScaleUp (SWE), ScaleUp XQ (NOR), Startup Säätiö (FIN) ja Maria01 (FIN). 

Ohjelma perustuu ScaleUp metodologiaan, jonka avulla on globaalisti skaalattu jo yli 70 000 yritystä. Yksi ohjelman kumppaneista, Di ScaleUp, on menestyksekkäästi auttanut yli 75 ruotsalaista yritystä skaalaamaan liiketoimintaansa viimeisen kolmen vuoden aikana tällä metodologialla. Nyt ohjelma halutaan laajentaa pohjoismaiseksi tuomalla mukaan mentorit ja partnerit Suomesta, Norjasta ja Ruotsista. 

Haku ohjelmaan on auki 

Haku Nordic ScaleUp Academy ohjelmaan on avoinna, ja mukaan voivat hakea alasta riippumatta kaikki kasvuhakuiset yritykset, joiden vuosittainen liikevaihto on vähintään 2 miljoonaa euroa ja joilla on vähintään 10 työntekijää. 

Pohjoismaissa on vahva startup-ekosysteemi, mutta vain harva yritys onnistuu skaalaamaan liiketoimintansa. Skaalautumisen edellytyksenä on, että myös prosessit, käytännöt ja hierarkia ovat skaalautuvia. Nämä kasvun kannalta oleelliset aiheet käydään ohjelman aikana läpi ja varmistetaan, että ne ohjelmasta saadut opit valuvat käytäntöön. Ohjelman avulla kasvuvaiheen yrityksen säästävät aikaa ja kustannuksia, kun asioita ei tarvitse oppia epäonnistumisten, vaan toimivaksi todetun metodin kautta.

Miksi hakea mukaan?

  • Ohjelmaan käytetty aika on suoraan yrityksesi kehittämiseen käytettyä aikaa.  Käytännönläheisen toimintatavan avulla keskitytään sinun liiketoimintasi kehittämiseen. 
  • Saat konkreettisia työkaluja ja opit toimintatapoja, joita voit hyödyntää päivittäisessä toiminnassa vuosien ajan.
  • Saat tukea ja uusia näkemyksiä mentoreilta ja muilta samassa tilanteessa olevilta yrittäjiltä. Säästät aikaa, kun sinun ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen.
  • Pääset osaksi Nordic Scalers yhteisöä ja luot pitkiä partneruuksia, joiden kanssa jaat kokemuksia ja saat tukea.
  • ScaleUp metodologian implementointi säästää aikaa, auttaa houkuttelemaan oikeanlaisen tiimin, parantaa kassavirtaa ja nostaa yrityksen arvoa.
  • Nordic Innovation tukemaan ohjelmaan on mahdollista hakea Business Finlandin rahoitusta. 

Kiinnostuitko ohjelmasta, tule mukaan maksuttomaan webinaariin kuuntelemaan ohjelman päämentorin Pelle Tornellin esittely itse ohjelmasta sekä ScaleUp metodologiasta 2.6.2021 klo 14Ilmoittaudu mukaan webinaariin täältä.

Lue lisää ohjelmasta ja hae mukaan: www.nordicscaleupacademy.com