Asiakkaamme ovat joutuneet viime aikoina tekemisiin myös aivan muunlaisten riskien kuin sijoitusten tavanomaisten markkinariskien kanssa. Pitkään jatkunut pandemia ja erityisesti konkreettiseksi taisteluksi eskaloitunut poliittinen kriisi Euroopassa nostavat esille aiemmin vähemmällä huomiolla olleita kysymyksiä paitsi yksittäisten finanssialan toimijoiden asemasta myös kansallisten ja laajempienkin rahoitusjärjestelmien kestokyvystä.

Markkinaheilahtelut näyttävät voimistuneen siitä, mihin olemme tottuneet ennen vuotta 2020. Voimistuneella heilunnalla voi olla vaikutusta myös markkinatoimijoiden asemaan.

Suomessa pankkitalletuksia suojaa lakisääteinen talletussuojajärjestelmä, josta maksetaan talletussuojakorvausta enintään 100.000 euroa tallettajan yhdessä talletuspankissa olevista talletuksista, mikäli talletuspankki ajautuu pysyvästi maksukyvyttömäksi. Talletussuojajärjestelmän piiriin kuuluvat Suomessa toimivat pankit. Mutta onko pelkkä käteisen talletussuoja riittävä?

Nyt on hyvä aika pysähtyä miettimään tilannetta omalta kannalta. Kuinka suojautua vastapuoliriskeiltä Euroopan sotatilanne huomioiden? Tiedänkö sijoitusteni riskitason myös vastapuoliriskien osalta? Mitä asialle voi tehdä? Olisiko nyt sopiva hetki tehdä muutoksia myös arvostustasojen takia?

Luxemburgin sijoittajansuojajärjestelmän alaiset vakuutukset, sijoitusvakuutus yksityishenkilöille ja kapitalisaatiosopimus yrityksille, ovat osoittautuneet kriisitilanteissa toimiviksi ja luotettaviksi ratkaisuiksi pitkäaikaiseen varallisuuden hallintaan erityisesti vastapuoliriskejä vastaan.

Jatkamme asiakkaidemme palvelemista myös näinä poikkeuksellisina aikoina. Nyt on aika tehdä strategisia päätöksiä, ja jos edellä mainitut asiat tuntuvat tarvitsevan huomiota, olemme mielellämme mukana päivittämässä olemassa olevia ratkaisujanne tai avaamassa tarvittaessa uusia sopimuksia. Pyrimme myös aktiivisesti ottamaan yhteyttä asiakkaisiimme asian tiimoilta.

Ota yhteyttä, me autamme!

Timo Hiltunen

CEO, Tax & Legal, Wealth Planning

+358 50 414 8050

Alex Björklund

Tax Advisor, Wealth Planning, Partner

+358 40 738 7117

Tutustu Wealth Planning -palveluihimme