Turvallisuus on yksi ihmisten perustarpeista, ja tarve luotettaville väestönsuojille on suurempi kuin koskaan. Teollisuus ja erityisesti epävakailla alueilla sijaitsevat yritykset tarvitsevat luotettavia räjähdyssuojauksen ratkaisuja, ja katastrofiherkillä alueilla asuvat ihmiset etsivät turvallisuutta. Verona Shelters Groupin (VSG:n) hinnoittelultaan kilpailukykyiset ja laadultaan ensiluokkaiset väestönsuojat ja teollisuussuojauksen ratkaisut luotiin vastaamaan tähän kasvavaan kysyntään.

Verona Shelters Group käynnistää turvallisuuden uuden aikakauden ja julkistaa nyt maailmanlaajuisesti uudet huippulaadukkaat väestönsuojat ja teollisuuden turvallisuusratkaisut. Niissä yhdistyvät suomalaiset innovaatiot ja sveitsiläinen tarkkuus, ja ne edustavat viimeisintä kehitystä vastaten samalla globaaleihin yksilön ja yhteisön turvallisuusvaatimuksiin näinä epävarmoina aikoina. VSG on Veronan osakkuusyhtiö.

Verona Shelters Group syntyi sveitsiläisten ja suomalaisten väestönsuojien ammattilaisten, Andair AG:n, Verona Shelters Oy:n ja Suomen Turvakauppa Oy:n yhdistäessä voimansa. Fuusio toi yhteen vuosikymmeniä alan ammattitaitoa ja ymmärrystä siitä, millaista suojaa ja turvallisuutta tämän hetken maailmassa vaaditaan. VSG:n toimijat ovat muun muassa toteuttaneet suojattuja rakenteita useisiin NATOn päämajoihin ympäri Eurooppaa. Heillä on kokemusta yli 3500 eri projektista aina pienistä väestönsuojista suuriin ydinvoimalaprojekteihin. VSG haluaa palvella niin yksityisiä kodinomistajia ja rakennusyrityksiä kuin suuria teollisuusyrityksiä, kansalaisjärjestöjä ja hallintoja.

Tietyillä valtioilla kuten Suomella, Israelilla ja Sveitsillä on ollut hyvin vahva historia kansallisen selviytymisen turvaamisessa. Pelkästään Suomessa on yli 50 000 väestönsuojaa, jotka turvaavat väestöä kaikkia uhkia vastaan. Meidän missiomme on tuoda näitä vakaita ja kokonaisvaltaisia ratkaisuja kaikkien saataville. Teollisuuden räjähdyssuojaus on myös ala, johon meillä on paljon annettavaa”

sanoo VSG:n markkinoinnista vastaava Teemu Selin.

Väestönsuojien uusi aikakausi

VSG:n väestönsuojat on suunnattu laajoille markkinoille Skandinaviasta ja Baltian maista aina Lähi-itään, Intiaan, Aasiaan ja Amerikoihin. Kehityksessä on huomioitu jokaisen alueen erityisvaatimukset, ja VSG:n väestönsuojat on luotu vastaamaan niihin optimaalisella tavalla.
VSG:n väestönsuojat on suunniteltu kestämään niin luonnonkatastrofit kuten maanjäristykset kuin ihmisten luomat uhkatkin. Yritys tarjoaa ratkaisuja yksityistalouksista jopa 10 000 ihmisen turvaamiseen – ja kaikkeen siltä väliltä.

VSG:n osaamisen ydin ovat laadukkaat suodatusmenetelmät, jotka puhdistavat ilmaa suojan sisällä ja pitävät asukkaat turvassa ilmateitse siirtyviltä uhilta samalla, kun kehittyneet ilmanvaihtojärjestelmät pitävät yllä miellyttäviä olosuhteita. Järjestelmä kestää räjähdyksistä seuraavan paineaallon sekä luonnonmullistukset– asia, mitä ei voi aliarvioida ilmastonmuutoksen johtaessa yhä useammin äärimmäisiin sääolosuhteisiin.

Turvallisuuden tulevaisuus

Alalla on nähty vuosien varrella useita pienempiä toimijoita, mutta VSG:n erottaa niistä kahden ensiluokkaisen työkulttuurin yhdistyminen: sveitsiläisen tarkkuuden ja toteutuksen sekä suomalaisen perinteen väestön ja infrastruktuurin suojaamisessa kaikkia ulkoisia uhkia vastaan.

”Yhdistämällä sveitsiläisen ja suomalaisen teknologisen huippuosaamisen sekä kokemuksen väestönsuojien toteuttamisesta, pystymme tekemään asiakkaille jotain todella ainutlaatuista. Näen VSG:n tekevän todellisen läpimurron globaalin turvallisuuden alalla”,

kommentoi VSG:n toimitusjohtaja Ilkka Kivisaari.

Verona Shelters Group kutsuu yksityishenkilöt, yritykset ja hallinnot kokemaan turvallisuuden uuden tulevaisuuden. Lisätietoja antaa CEO Ilkka Kivisaari, +358 40 5415 200. Tuotteisiin, ratkaisuihin ja palveluihin voi tutustua osoitteessa www.veronashelters.com. Seuraa VSG:tä LinkedIn:ssä. Yhteydenotot sähköpostilla: info@veronashelters.com.

Verona Shelters Group mediassa

Kauppalehti kirjoitti Verona Shelters Groupista syyskuussa 2023.
Luxembourgilainen Delano julkaisi VSG:n tiedotteen lokakuussa 2023.
Turun Sanomat 3.10.2023