Tilanne Ukrainassa jatkuu erittäin vaikeana ja ulkopuolisen humanitäärisen avun tarve on suuri.

Verona International on yhteistyökumppaneidensa kanssa organisoinut avustusta Ukrainaan ja ukrainalaisille sodan alusta alkaen erilaisin lahjoituksin ja majoittamalla tilapäisen suojelun piirissä olevia ukrainalaisia osaomistamassaan Koivu ja Kuusi Eräkeskuksessa ja järjestämällä heille maatalouden alan jatkokoulutusta.

Ukrainalaisten opiskelijoiden kautta löytyi luotettava kumppani Пульс Добра kriittisesti tarvittavien tarvikkeiden lahjoituksia varten. Marko Nokka, Verona Internationalin hallituksen puheenjohtaja ja Raksystems Suomen liiketoimintajohtaja Jari Marttinen  ajoivat Suomesta ensimmäisen kuljetuksen Ukrainan rajalle viikolla 19 ja tavarat luovutettiin Ukrainassa hyväntekeväisyysjärjestölle 11.5.2023. Seuraavaa rekkalastia suunnitellaan toimitettavaksi lähiviikkoina.

”On hienoa, että Sanna ja Marko Nokka sekä Verona on lähtenyt mukaan tällaiseen hankkeeseen. Kiitän heitä, että minulle tarjoutui mahdollisuus osallistua osaltani tähän. Koin, että haluan itsekin tehdä jotain konkreettista tilanteen hyväksi ja käyttää siihen hieman omaa aikaa. Lahjoituksia oli niin paljon, että kaikki ei edes mahtunut mukaan. Ilmeisesti tuo auto tulee tekemään vielä monta vastaavaa matkaa.”

Jari Marttinen, Liiketoimintajohtaja, Raksystems Suomi.

”Nöyrä kiitos kaikille, jotka ovat olleet mukana tämän matkan alkutaipaleella. Tilanne Ukrainassa ei tule helpottumaan pitkiin aikoihin ja siksi meidän kaikkien tulee tietää, että meidän apua tullaan tarvitsemaan vielä pitkään. Taivalletaan tämä polku yhdessä ja näytetään että meiltä suomalaisilta löytyy tahtoa auttaa.”

Marko Nokka, Hallituksen puheenjohtaja, Verona International.
Kuvassa oikealla Bogdan, joka jatkoi kuorma-auton kanssa Lublinista Puolasta Ukrainan Borodinkaan. Vasemmalla toinen kuskeista Jari Marttinen.
Suomen Viihderavintolat tarjosivat kuorma-auton tarvikekuljetukisa varten.

Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille

SOK lahjoitti miesten vaatteita – takkeja, housuja, t-paitoja, paitoja yhteensä noin 7000 kpl sekä työkaluja – mm. hioma- ja porakoneita sekä sahoja noin 1600 kpl. Erityiskiitos Virpi Marttiselle koordinoimisesta.

Suomen Viihderavintolat Oy tarjosi kuljetuksissa käytettävän kuorma-auton

Raksystems hoitaa tiloissaan tavaroiden välivarastoinnin ja osallistuu kuljetusten toteuttamiseen.

Fibroc  lahjoitti tavaroiden sidontaan kuljetuksen aikana käytettävät liinat

Paul Rehn Oy lahjoitti uudet renkaat kuorma-autoon

KA-rengas lahjoitti renkaat sekä tarvittavat työt

Forssan Lava ja Huolto Oy teki huollon rekkaan

Liesjärven Museoyhdistys Ry, Mauri Vikman: rekan kunnostus ja käyttöönotto.

Mikäli olet kiinnostunut tekemään tavaralahjoituksia Ukrainaan tulevissa kuljetuksissamme, ole yhteydessä Sanna Nokkaan.

Seuraavat evästetyypit tulee olla hyväksyttynä videoupotusten näyttämiseksi:
statistics, marketing.

Muuta evästeasetuksia katsoaksesi videon.