Wait when page loaded

verona@verona.fi

+358 10 232 7700

Tutustu veronalaisiin

Tällä sivulla veronalaiset esittäytyvät ja kertovat itsestään.

Timo Hiltunen

Olen Timo ja olen ollut mukana Verona-tiimissä nyt noin kaksi vuotta. Aikaisempi työhistoriani on koti- ja ulkomaalaisista vakuutusyhtiöistä – viimeisimpänä Sp-Henkivakuutus Oy:n toimitusjohtajuus 2009-2015. Samat asiat kiinnostavat edelleen – etusijassa vakuutusrakenteiden soveltaminen ja kaikenlainen vakuutusrakenteisiin ja sijoitustoimintaan liittyvä juridiikka laajasti ottaen. Mutta piti näemmä lähteä vakuutusyhtiöstä pois, ennen kuin noihin juttuihin todella pääsee syventymään monipuolisesti. Vaikka olen ollut vakuutusten kanssa tekemisissä koko työurani, niin vasta täällä oppii ja näkee, kuinka periaatteessa yksinkertaiset työkalut oikein sovellettuna voivat ratkaista hyvin monenlaisia asiakkaidemme ongelmia ja haasteita. Muun työn ohella olen mukana myös monissa yhtiön yleiseen kehitykseen liittyvissä hankkeissa.

Työyhteisömme ei mielestäni ole liian pieni eikä liian suuri – jokaisen kanssa tulee enemmän tai vähemmän asioita hoidettua. Erityisen hienoa on, että kun verotus liittyy olennaisena osana vakuutusrakenteisiinkin niin nyt on työkavereina verotuksen ammattilaisia. Ja avuliaita vielä! Mahtavaa!

Vapaa-aika menee tällä hetkellä perheen kanssa ja siellä erityisesti teini-ikäisen voimistelijatytön treenikuskina. Liikunta ja kitaran rämpytys tuovat myös erinomasta vastapainoa työhommille.

Henri Heikkonen

Henri HeikkonenMoi! Nimeni on Henri Heikkonen, mutta melkein kaikki veronalaiset kutsuvat minua Henkaksi.

Aloitin vuonna 2008 ja päätin vuonna 2015 oikeustieteen opinnot Helsingin yliopistossa. Rehellisesti sanottuna en ensimmäiseen kuuteen vuoteen edes ajatellut joskus edustavani Veronaa veroasiantuntijan ominaisuudessa. Syitä tähän on kaksi. Ensimmäinen syy on se, että en tiennyt Veronan olemassaolosta. Olen vasta myöhemmin ymmärtänyt mistä se johtuu: Työyhteisön, joka tarjoaa työntekijöilleen todellisen vastuun, haasteen ja vaikutusmahdollisuudet omaan uraan sen sijaan, että palkkaisi liukuhihnatyövoimaa niin monen muun työnantajan tavoin, ei tarvitse laittaa Maikkarille mainosta avoimesta työpaikasta. Toiseksi siksi, että en tiennyt pitäväni vero-oikeudesta. Vero-oikeuden tentti oli viimeinen tenttini. Samalla se oli myös pelastukseni. Minulla ei nimittäin ennen finanssioikeuden suorittamista ollut mitään tietoa siitä, mitä haluaisin tehdä valmistuttuani. Vero-oikeus osui ja upposi.

Aloitin veroasiantuntijan urani erittäin pienessä toimistossa. Valitettavasti vastuun, työn ja haasteen määrä ei kahden miehen byroossa vastannut vaatimuksiani. Sopiessani työsuhteeni päättämisestä kysyin vanhalta pomoltani, mikä olisi nuorelle veroasiantuntijalle paras mahdollinen seuraava liike uran kannalta. Hän osoitti minut empimättä Veronan nettisivuille ja kuvasi tulevaa työnantajaani seuraavasti: ”Täysin erilainen kuin muut, business driven -paikka”. Kuulosti hyvältä, hakemus sisään.

Nyt olen ollut Veronalla töissä lähes vuoden. Ensimmäisen kahden kuukauden oppijakso on jo kaukana takana ja voin jo ylpeästi todeta olevani ainakin uran alkuvaiheessa oleva veronalainen veroasiantuntija. Mitä se on minun kohdallani tarkoittanut? Veronalainen asiantuntija tarkoittaa uskottua asiantuntijaa. Uskottu asiantuntija tarkoittaa sitä, että saan avustaa asiakasta kaikissa työn vaiheissa aina ensimmäisestä asiakastapaamisesta siihen sähköpostiviestiin saakka, jossa kerron asiakkaalle ennakkoratkaisuhakemuksen lähteneen Verohallintoon, tai jossa lähetän laatimani selvityksen asiakkaalle. Kaiken lisäksi saan katkeamattoman tuen kokeneilta ja osaavilta kollegoiltani ja esimiehiltäni. Voin rehellisesti sanoa, että missään muussa yli 25 henkilöä kattavassa veroasiantuntijayhteisössä moinen tuskin olisi mahdollista. Nyt tiedän, mitä vanha työnantajani tarkoitti sanoillansa ”täysin erilainen kuin muut”.

Normaali työpäiväni alkaa aina työlistani tarkistamisella noin kello 8:15 – 8:30. Tämän jälkeen usein käyn kysymässä tai keskustelemassa kokeneemman asiantuntijan kanssa, mikäli minulla on toimeksiantoihin liittyviä kysymyksiä. Sitten töihin. Ennakkoratkaisuhakemusten ja erilaisten selvitysten laatimista, struktuurien suunnittelemista ja niihin liittyvien esitysten valmistelemista, asiakastapaamisia ja puhelinkonferensseja aina työpäivän alusta siihen saakka, kunnes kello alkaa lyödä noin 16:30 – 17:00.

Kyllä!

16:30 – 17:00. Ja ehdin käymään siinä välissä lounaallakin En tietenkään aina lähde ennen viittä kotiin. Ei verojuristin kuulukaan. Minulta ei kuitenkaan edellytetä sitä, että työ olisi elämä. Veronan työhaastattelussa toimitusjohtajamme sanoi minulle, että työ vain mahdollistaa elämän. Aika hyvin sanottu. Se viimeistään sai minut ymmärtämään, että vanha työnantajani oli yhtä oikeassa kuin uusi työnantajani.

Ainiin, ja minulla on myös Koira, Helmi. Sekin tykkää Veronasta.