Veronan pitkäaikainen yhteistyökumppani Onvest Oy on myynyt valtaosan omistamistaan Harvia Oyj:n osakkeista. Onvest jää edelleen Harvian suurimmaksi osakkeenomistajaksi 4,4 prosentin omistusosuudella. Transaktion koko on 77,2 MEUR.

Suomalainen sauna on yksi vallitsevan pandemian harvoista voittajista ja Harvia kasvoi kansainvälisesti räjähtäneen kysynnän myötä ennätysvauhdissa yksisarvisluokkaan. Olimme tämän upean kasvun keskellä yksityisenä, verrattain pienenä perheyhtiönä kuitenkin haastavassa tilanteessa.

”Olisimme halunneet kasvattaa osuuttamme Harviasta, mutta upean kiuas- ja spa-yhtiön valuaatio on noussut niin kovaksi, että rahkeemme eivät riittäneet haluamamme lisäosuuden ostamiseen”

kertoo Onvestin hallituksen puheenjohtaja Maria Toivanen.
Maria Toivanen, Onvestin omistaja sekä hallituksen puheenjohtaja, on tuttu näky Veronan toimistolla. Veronalla ja Onvestilla on takana tiivistä yhteistyötä jo parin vuoden ajan.

”Meillä on olemassa vahva visio, jota kohti olemme suuntaamassa. Vaikka alkuperäinen tarkoituksemme Harviassa oli pitkäaikainen, päätimme kuitenkin luopua suuresta osasta osuuttamme voidaksemme saavuttaa seuraavan päämäärämme. Kasvuamme ohjaa perheyhtiön intohimo seuraavien kestävien suomalaisten menestystarinoiden rakentamiseksi. Näistä esimerkkejä ovat kiinteistöhankkeemme Helsingin Vallilassa ja Vantaan Mittalinjalla.
Vaikka pysymme edelleen Harvian suurimpana ankkuriomistajana, uskon että uudet sijoittajat pystyvät tuottamaan lisäarvoa Harvian maailmanvalloitukselle. Me pääsemme kaupan avulla rakentamaan Onvestille uutta kivi- tai puujalkaa ja tulevat hankkeemme ovat todella merkittäviä investointeja Suomeen”, Maria jatkaa.

Verona onnittelee Mariaa ja Onvestia menestyksekkäästi aloitetusta konsernin kasvutarinan luomisesta!

Lue lisää aiheesta Talouselämän tiedotteesta.

Sinua voisi kiinnostaa myös: